Jag genomförde min praktik på Bower under sex veckor. Bower är ett företag som driver en app där användare blir belönade för att återvinna förpackningar. Detta med visionen att skapa en värld fri från skräp.  
Jämfört med projekten som vi fått ta oss an under utbildningen skiljde sig detta genom att det redan finns en befintlig produkt. Så istället för att skapa något nytt från en uppdragsbeskrivning så handlade det om att utveckla en befintlig produkt. Där det redan fanns insikter och god kännedom kring den egna produkten.
Process:
Fördelen för mig som utstående var att jag kunde förmedla ett par nya ögon och ge nya perspektiv på funktioner i appen. Mina uppgifter under praktiken bestod bland annat av att uppdatera insikter och föra in nya som inkommit, undersöka användardemografi, uppdatera informationsrutor i appen och även ha ansvar över ett eget projekt som löpte under de sex veckorna. Projektet gick ut på att undersöka och ta fram nya förslag för en specifik funktion i appen. Även här användes design thinking som stöd i min designprocess. Här började jag att göra en granskning och ordentlig genomgång av funktionen för att få förståelse för dess nuvarande funktionalitet. Skrev ner funderingar som dök upp och oklarheter som en ny användare möjligen också stöter på. Utifrån detta började jag sen samla in alla insikter som berörde just den här funktionen för att få förståelse för vad andra användare tycker om funktionen. Därefter kunde skisser på förbättringar genomföras och nya förslag tas fram.
Lärdomar: 
Innan jag hunnit färdigställa mitt projekt så förändrades fokuset för funktionen. Istället för funktionen jag fokuserat på blev fokus att utveckla den version av Cashback som funnits en kort stund tidigare men sen inte prioriterats. Detta gjorde att jag istället fick vara med i skarpt läge och delge mina upptäckter för att sen tillsammans med designteamet fortsätta utvecklingen. Och ganska snart, efter att min praktikperiod var slut, lanserades även den uppdaterade versionen av Cashback som nu finns live i appen för alla användare att använda. 
Under praktiken fick jag ytterligare insikter kring hur en designprocess kan se ut. Att det kan ske förändringar som gör att man måste vara flexibel och snabbt ändra fokus, vilket jag tyckte var spännande att vara en del av och anser att jag hanterade väl.
Kartläggning av missvisningar/funktionsfel i en tidigare version av "Cashback-funktionen"
Den lanserade funktionen idag:
Till toppen